Samsung Galaxy A54 5G napajaće baterija od 5100 mAh

Pojavile su se nove informacije o karakteristikama Samsung Galaxy A54 5G telefona, čije predstavljanje se iščekuje već neko vrijeme.

Od osnovne opreme, hardvera i softvera, za sada znamo da će Galaxy A54 5G imati Exynos 1380 čipset i glavni senzor kamere od 50MP. Sada su otkriveni novi detalji: telefon će napajati baterija od 5100 mAh, a primijećen je registracioni broj SM-A546V, a to potvrđuje da je stvarno u pitanju model Galaxy A54.

Ono što je sigurno telefon će imati Bluetooth v5.3. podršku. Još ranije su potvrđene informacije da Samsung neće nastaviti proizvodnju Galaxy A7x telefona, pa će Galaxy A54 na taj način biti najbolji telefon iz ove poznate serije (Galaxy A).

U Samsung-u računaju da će ova činjenica motivisati kupce da se opredijele za novi model, pogotovo one koju kupuju uređaje srednje kategorije, nižeg cjenovnog ranga, ali koji istovremeno imaju karakteristike malo bolje klase uređaja. Smatra se da će ovaj Galaxy model biti najbolji u tzv. “mid-range” kategoriji u godini koja dolazi.

Šta se još zna o Samsung Galaxy A54 5G modelu? Ekran je 6,4-inčni AMOLED FULL HD+ sa stopom osvježavanja 120 Hz. Pomenuta baterija podržavaće punjenje od 25W, a RAM memorija u uređaju je 6GB, uz veličinu skladišta od 128 GB. Telefon će imati operativni sistem Android 13 i interfejs One UI 5.0.

Samsung telephone možete pronaći u m:tel ponudi.