YouTube vlogovi o putovanjima kojima ćete se rado vraćati

Pandemija je možda usporila putovanja , ali vlogere to nije spriječilo da na YouTube objavljuju priče sa egzotičnih destinacija.

Po cijelom svijetu postoje različiti ljubitelji putovanja, koji svoje destinacije bilježe kamerom. U nastavku donosimo nekoliko takvih, zbog kojih ćete poželjeti da ste trenutno na drugom kraju planete. 

Indija u pokretu

Kanal India in Motion možda nije najpopularniji kanal koji se bavi putopisima, ali svakako je jedan od najzanimljivijih. Autor video-zapisa je usamljenik čiji su interesi vezani za nadmorske visine na visokim indijskim Himalajima. Saravana Kumar nekada je bio programer, ali je napustio to zanimanje kako bi se bavio fotografijom. On je dugo istraživao predjele, da bi se na kraju odlučio za Himalaje. Ističe koliko je važna oprema za kvalitet videa, a po njegovim zapisima možemo zaključiti da je talenat ipak presudan. 

Mark Wiens

Kada degustirate jedinstvenu, ukusnu hranu i putujete po nevjerovatnim destinacijama, onda imate potpun ugođaj. Kanal Mark Wiens govori upravo o tome. Ima više od sedam miliona pratilaca, a fokusira se  uglavnom na male lokalne ulične restorane i neobične specijalitete. YouTube karijera pomogla mu je da napusti karijeru profesora i da se u potpunosti posveti putovanjima. Wiens je poznat po svom uvijek veselom stavu, kako na kameri, tako i mimo nje.

Drew Binsky 

Jedno od vodećih imena među vlog turistima je Drew Binsky. Njegovi primarni ciljevi od samog početka bila su putovanja i građenje karijere vlogera. Redovno dijeli savjete i korisne informacije za određene destinacije. Osim toga, on redovno, gotovo svakodnevno objavljuje sadržaj. Zbog toga je stekao ozbiljnu popularnost i brojne pratioce.

Kara i Nate

Kara i Nate su sasvim slučajno započeli svoju vlogersku priču. Njihove putničke avanture počele su 2016. godine, kada su odlučili da provedu godinu dana na putu. Tada su krenuli da snimaju zapise. Od te godine do danas, par je objavio više od 700 video-zapisa. Prošli su više od 100 zemalja, a dobitnici su i nagrade Shorty.