YouTube TV konačno dobija sliku u slici na iOS-u

Način rada „slika u slici“ za YouTube TV, koji je za korisnike Android platformi bila dostupna od 2018, konačno je uvedena i za operativni sistem iOS.

I Youtube je priznao da je prilično dugo kasnio sa ovom opcijom, pošto je na Twitter-u objavio da zaista cijeni strpljenje korisnika uređaja koji koriste iOS 15 i novije verzije, koji od sada ovu mogućnost.

YouTube TV korisnici koji gledaju TV programe mogu izaći iz aplikacije jednostavnim prevlačenjem odozdo prema gore, a iPhone/iPad će se vratiti na početnu stranicu uređaja, dok će video nastaviti da se reprodukuje u malom plutajućem prozoru. Prozor se po želji može povećavati ili pomicati po ekranu. 

Sve ovo je korisno kada želite da ne prekidate gledanje videa dok obavljate još nešto na svom uređaju, poput pregledavanja poruka ili nečeg drugog, ili naprosto samo ostaviti slušati zvučni dio videa dok je uređaj zaključan. 

Ova funkcija je trenutno prisutna za sve pretplatnike YouTube Premium-a, za uređaje koji koriste oba operativna sistema. Google planira dozvoliti način rada „slika u slici“  za sve u SAD, ali to se još uvijek nije dogodilo, i ostaje pitanje da li će to biti adut koji je dostupan samo za one koji žele platiti premijum paket.