YouTube Shorts stiže na računare i tablet uređaje

YouTube je kao novinu za svoje korisnike uveo servis kratkih videa Shorts, kojima konkuriše Instagram-u i TikTok-u. Korak više u borbi za srca korisnika je i donošenje tog odjeljka prilagođenog za tablet i desktop računare.

Shorts su ranije bili dostupni samo na mobilnim telefonima i korisnici nisu mogli da otvaraju kratke video snimke na platformama kao što su desktop računari, tableti i pametni televizori. Sada, Google planira da uvede podršku za desktop i tablet računare, ali izgleda da pametni televizori za sada još uvijek neće moći da puštaju kratke snimke.

Ova promjena bi trebalo da se desi u nekoliko narednih sedmica i tada se može očekivati ova dobra vijest za one koji uživaju u ovim sadržajima na većim ekranima.

Ostaje da se vidi kako će implementacija biti organizovana u YouTube interfejsu za desktop i tablet računare, koji se razlikuje od onog na pametnim telefonima.

YouTube takođe donosi novu funkciju na svoju Shorts platformu pod nazivom Cut. Korisnicima će biti omogućeno da dodaju dijelove video zapisa drugih korisnika u vaš sopstveni klip. Cut radi na sličan način kao i funkcija Stitch na TikTok-u. Međutim, korisnici koji ne žele da se njihovi klipovi nađu u video zapisima drugih kreatora mogu jednostavno da odustanu od ove funkcije.