YouTube olakšao prijavljivanje na TV

Više nema potrebe da koristite nepraktičnu tastaturu na ekranu TV-a.

Ako volite da gledate YouTube na TV-u, sigurno niste bili srećni kada trebate ukucati svoje podatke za prijavljivanje. Konzumiranje sadržaja na YouTube-u svakako je jednostavnije preko mobilnog uređaja ili računara. Google je vodio zabilješke o iskustvima korisnika i u novoj godini nam donosi nove funkcije i podešavanja koja štede vrijeme. Prva od promjena je logovanje. Od sada prijavljivanje vršite preko aplikacije na mobilnom telefonu. Ova opcija funkcioniše i na iPhone uređajima što čini proces prijavljivanja mnogo lakšim.

Noviteti su i u podešavanjima kvaliteta slike. Možete birati da li ćete gledati sadržaj u SD, HD, 4K ili 8K kvaliteti. Emitovanje sa vašeg telefona sada nudi potpuno isto iskustvo koje biste dobili kada biste pokrenuli video iz same YouTube aplikacije vašeg TV-a.

Ažuriran je i meni titlova a sve kako bi pružio „najbolje moguće iskustvo“. Korisnicima je omogućeno podešavanje vrste i veličine fonta, pozadine i boje prozora. Sve to od sada možete da radite a da ne napuštate reprodukciju videa. Google je u paketu stavio ažuriranu verziju svog pretraživača. On vam omogućava reprodukciju muzike u pozadini i poboljšava oporavak od gubitka mreže.

Sve ove funkcije i podešavanja su već implementirane u Google, tako da ih isprobajte već danas.