YouTube na Androidu dobija podršku za 4K video zapise

Svi mi želimo da gledamo video snimke u najboljoj rezoluciji, ali to ponekad nije moguće. Ipak, YouTube na Androidu konačno dobija podršku za 4K video zapise.

Ova najava je došla kao dio unapređenja aplikacije, a gledanja snimaka u najboljoj rezoluciji podrazumijeva da oni prethodno budu postavljeni na mrežu u najboljem mogućem izdanju.

U prethodnom periodu YouTube video snimke je bilo moguće gledati na maksimalnih 1440p sa Android sistema, a čak i originalno okačeni snimci u 4K rezoluciji bi bili smanjivani.

Korisnici će u opcijama rezolucije sada moći gledati snimke od 2160p ili 2160p, zavisno od kvaliteta u kojem je on objavljen. Takođe, neće biti važno koja je veličina displeja telefona jer će se snimci i dalje moći gledati u opcijama koje sam korisnik odabere.

Ipak, postojaće druga ograničenja na koja su iz kompanije upozorili, a ona se tiču internet konekcije. Ukoliko je korisnik povezan na Wi-Fi mrežu, snimci će se emitovati bez zastoja i poteškoća. Ako ste, pak, povezani na mobilni internet, sam kvalitet snimka će zavisiti od kvaliteta mreže.