YouTube konačno omogućio Android korisnicima da zumiraju video snimke

YouTube je dodao još jednu eksperimentalnu funkciju – Pinch to zoom, za zumiranje video snimaka pokretima prstiju.

Ovu mogućnost dobili su YouTube Premium pretplatnici, koji pomenutu opciju mogu pronaći ulaskom u meni sa podešavanjima, te u dio – Try new features. Testiranje je trajalo do 1. septembra, na osnovu čega su u kompaniji odlučiti o eventualnim korekcijama prije nego što ova funkcija postane standardna, ako uopšte odluče da je zadrže. Još nema informacija hoće li ona biti dostupna korisnicima koji nisu pretplatnici.

Do sada se pokretima prstiju koji se koriste i za zumiranje fotografija video mogao uvećati na cio ekran, a nova funkcija trebalo bi da omogući dalje pomjeranje i uvećavanje slike, kako bi korisnik mogao pogledati svaki dio videa u krupnom planu.

Prve reakcije ljudi na vijest o uvođenju ove funkcije za Android korisnike su pozitivne, jer je to nešto što je nedostajalo i što je u nekim slučajevima zaista potrebno. Podsjećaju da su sve nove mogućnosti koje su se do sada bile smještene u Try new features odjeljku postale standardne, što uliva nadu da bi tako moglo biti i sa ovom.

Inače, YouTube je nedavno predstavio još jednu novinu – traku popularnosti, na kojoj se može vidjeti koji dijelovi snimka su najzanimljiviji.