YouTube kanal FunForLouis: Kako stvoriti karijeru putujući po svijetu

Louis John Cole, poznatiji pod pseudonimom FunForLouis, je filmski autor i jutjuber. On svoju karijeru stvara bilježeći nevjerovatne prizore po cijeloj planeti.

Louis je svoj kanal otvorio 2011. godine, a prvi video je bio pustolovina Norveškom cestom, nakon čega slijedi nekoliko putopisnih i avanturističih videa. Osim toga, snimao je dnevne zapise i na duhovit način prikupio brojne pratioce, kojih sada ima oko 2 miliona. 

Ovaj jutjuber  je postao osnivač projekta Boombus, koji uključuje dvospratni autobus koji je opremljen kao centar za pružanje sadržaja za muziku i video-igre beskućnicima. Ima brend koji je zasnovan na njegovom sloganu “Live Adventure”, tačnije agenciju za putovanja koja ima dvije kancelarije. Osnovao je zajedno sa prijateljima Jakeom Evansom i Steveom Bookerom, kompaniju odjeće pod nazivom “Find The Nomads”. Nažalost, ona se ugasila 2014. godine.  

Na njegovom Youtube kanalu možete da upoznate različte kulture. Možete da vidite predjele koji će vas osvojiti, zanimljive priče ljudi sa kojima provodi vrijeme i sa kojima se susreće, ali i uobičajene, svakodnevne aktivnosti.

Više o FunForLouis potražite na: https://www.youtube.com/Louis/videos