YouTube ima novog rekordera

Dječija pjesma „Baby Shark“ oborila je još jedan rekord, nakon što je postala prvi video koji je dostigao 10 milijardi pregleda na onlajn striming platformi YouTube.

Pjesma je prvi put postavljena u junu 2016. godine, a najgledaniji video na platformi je postala u novembru 2020. godine. Tada je nadmašila popularnu pjesmu portorikanskog pjevača Luisa Fonsija iz 2017. „Despacito“.

Od tada, „Baby Shark“ je pogledalo više od tri milijarde gledalaca.

Prošle godine, kreatori melodije su debitovali u animiranoj seriji sa Nickelodeon Animation Studio-om, pod nazivom „Baby Shark’s Big Show!“ Od premijere, video je prikupio više od 26 miliona gledalaca na različitim Nickelodeon kanalima.

Različiti glumci i pjevači izveli su svoju verziju ovog popularnog dječijeg hita i takođe uživaju veliku popularnost na platformi. Najpopularnija verzija ove pjesme proizvela je južnokorejska kompanija Pinkfong.

 „Baby Shark“ je popularan kako na malim ekranima, tako i na društvenim mrežama. Numera je neodoljiva ne samo djeci, već i starijima, pa mnogi rado izvode koreografiju koja je prati.

Ako već niste, probajte i vi!