YouTube će označavati najzanimljivije dijelove videa

Gledanje videa na YouTube-u uskoro će biti mnogo uzbudljivije jer ova mreža uvodi traku popularnosti na kojoj će se vidjeti koji dijelovi snimka su najzanimljiviji.

Dakle, više nećemo morati da gledamo minute ili desetine minita videa koje nas ne zanimaju samo da bismo naišli na dijelove koji su ključni. To će, smatraju stručnjaci, značajno uticati i na autore videa, jer će se morati potruditi da video od početka do kraja bude zanimljiv i smislen, odnosno da nema mnogo dijelova koji će gledaocu biti dosadni i koje će poželjeti da preskoči.

U ovoj mogućnosti, na mobilnim telefonima i računarima, već uživaju pojedini korisnici YouTube-a širom svijeta, a mediiji prenose da će ona uskoro biti dostupna svima.

U YouTube-u smatraju da je to pravi način da se ispoštuju svi korisnici, odnosno da im se da mogućnost da gledaju one dijelove videa zbog kojih su na njih i kliknuli. Vjeruju da će to privući ljude i doprinijeti podizanju interesovanja za sadržaje koji se objavljuju na ovoj mreži.

I mi vjerujemo da će tako biti, s obzirom na današnju brzinu života, koja ne dozvoljava gubljenje vremena, a ova opcija će nam ga sigurno uštedjeti. Jedna od novina je i Single Loop opcija, pomoću koje će jedan video moći da se ponavlja „bezbroj puta“.