Yahoo Answers postaje prošlost

Sajt Yahoo Answers postaje prošlost i zvanično će se ugasiti 4. maja ove godine. Ovu vijest su najavili predstavnici kompanije početkom mjeseca.

Iz kompanije su istakli da po pitanju drugih aplikacija neće biti značajnijih promjena. Sudeći prema dosadašnjim informacijama, verzija aplikacije će biti dostupan samo do 4. maja, nakon čega će biti u „read only“ modu. Nakon toga će se potpuno ugasiti i svaki korisnik koji pokuša da uđe na nju, biće preusmjeren na glavnu stranicu.

„Lansirali smo Yahoo Answers prije 16 godina, kako bismo pomogli ljudima da pronađu odgovore na neka pitanja i podijele sa nama informacije. Zajedno sa vama smo izgradili najbolje mjesto na mreži za pitanja i odgovore u raznim životnim temama“, stoji, između ostalog, u zvaničnom saopštenju.

Yahoo Answers je prvi lansiran 2005. godine. Sajt je korisnicima nudio komične sadržaje i bio je inspiracija za brojne mimove jer je često davao pogrešne odgovore na postavljena pitanja, što se u međuvremenu itekako promijenilo.

Prije samog gašenja sajta, korisnicima je ponuđena opcija preuzimanja pitanja i odgovora koje su postavljali i dobijali tokom postojanja sajta.