Xioami razvio tehnologiju brzog punjenja za osam minuta

Xiaomi, kineska kompanija koja se bavi proizvodnjom modernih tehnologija, ponovo je otišla korak dalje. Predstavljena je HyperCharge tehnologija kontaktnog i beskontaktnog punjenja mobilnih telefona sa impresivnom brzinom.

U januaru ove godine, Xiaomi je najavio novu revolucionarnu tehnologiju punjenja pod nazivom Mi Air Charge. Ona će nuditi korisnicima mogućnost punjenja bez kablova ili wireless stanica za punjenje.

Sada, našli su se u pažnji javnosti predstavljajući novi brend HyperCharge tehnologiju koja donosi nevjerovatnih 200W punjenja kablom i 120W wireless punjenja.

Da ova tehnologija ne zvuči predobro da bi bila istinita, dokazali su u Xiaomi-ju. U njihovom demo videu najavili su da će HyperCharge biti u mogućnosti da napuni bateriju od 4.000mAh od 0 do 100% za samo osam minuta punjenja kablom i 15 minuta wireless punjenja.

Ova brzina je zaista impresivna, ako uzmemo u obzir da se aktuelni Mi 10 Ultra puni kablom snagom od 120W. Još impresivnije je ako poredimo sa Mi 11 Pro i Mi 11 Ultra, snagom od  67W.

Trenutno, nije navedeno kada bismo ovu tehnologiju mogli pronaći na nekom pametnom telefonu ove kompanije. Vjerujemo, ubrzo.