Xiaomi predstavio novi električni trotinet zanimljivih specifikacija

Ljudi se vrlo brzo identifikuju kao oni koji su oduševljeni pojavom električnih trotineta i na one koji ne mogu da ih smisle. Ako ste u ovoj prvoj grupi, sigurno će vas zanimati šta je to Xiaomi, jedan od pionira ovog vida prevoza, pripremio za tržište.

Njihov najnoviji električni trotinet je nazvan Electric Scooter 4 Pro i donosi veoma zanimljive specifikacije. Za početak, promijenjen je proizvođač ovih uređaja, pa će za četvrto izdanje ove serije biti angažovana Segway – Ninebot.

Prema najavama novi električni trotinet imaće izlaznu snagu od 350 W koja će omogućiti maksimalnu brzinu od 25 kilometara na čas. Kapacitet baterije koja ga pokreće biće 12.400 mAh (474 Wh), tako da je očekivani domet na jednom punjenju maksimalnih 45 kilometara. Što znači prilično dosta vožnje koju možete odraditi bez punjenja.

Novina koju donosi Xiaomi Electric Scooter 4 Pro je unapređen sistem “double – action” disk kočnica koji bi trebalo da donesu poboljšanu kontrolu. Prednji točak ima E-ABS funkcionalnost i KERS sistem za povraćaj kinetičke energije, koji napaja bateriju prilikom kočenja, dodatno produžavajući domet ovog trotineta.

Ono što se ne zna precizno jeste to kada će Xiaomi ovaj model trotineta omogućiti za prodaju, ali se zna da bi cijena trebalo da bude 799 evra.