Xiaomi Mi Mix Fold testu savijanja podvrgnut 400.000 puta

Xiaomi je prije gotovo mjesec dana najavio novi sklopivi Mi Mix Fold, te se sada postavljaju se pitanja o trajnosti pokretnih dijelova.

Kako bi dokazao snagu i funkcionalnost, Xiaomi je novi model stavio na snažno testiranje. Uređaj je izdržao više od 400.000 savijanja, što otprilike znači oko 10 godina normalne upotrebe. Sam test sproveden je u rasponu od sedam dana, a Mi Mix Fold je presavijan uživo bez prestanka, tokom live prenosa u Kini. 

Ovaj inovativni uređaj prikazuje najveći sklopivi ekran do danas. Novi model nudi i vrhunsko iskustvo s četiri zvučnika, baterijom od 5.020 mAh i podrškom za punjenje od 67 W.  Takođe, vanjski i unutrašnji ekrani mogu reprodukovati fotografije i videozapise u super rezoluciji, a čak su sposobni da udvostruče kvalitet fotografije sa 720p na 1440p. Za video poboljšava kvalitet sa 480p ba 1440p. 

Novi model nudi se u standardnom i keramičkom posebnom izdanju. Standardna verzija koristi petu generaciju Corning Gorilla Glass. Keramičko izdanje sadrži zlatni srednji okvir i dugmad za glasnoću, kao i crnu keramičku poleđinu sa posebnim laserskim graviranje.