Windows 11 dostupan za testiranje

Microsoft je objavio pregled operativnog sistema Windows 11, koji je sada dostupan za testiranje.

Windows 11 trenutno uključuje pristup novoj opciji Start, stavkama multitaskinga i preuređenom Microsoft Store-u. Za razliku od prethodnog službenog lansiranja ovog sistema, ovaj službeni pregled takođe sadrži ažurirani File Explorer u kojem je pojednostavljeno upravljanje fajlovima. 

Većina vizuelnih promjena koje je Microsoft nedavno otkrio biće sada i dostupno. Implementirane su nove teme i poboljšanja tamnog i svijetlog načina rada, ujedno sa stavkom Widgeti. Sve nove teme – Glow, Captured Motion, Sunrise i Flow dizajnirane su sa programskom trakom i povezane sa novim zvukovima u Windows-u 11 dok koristite OS.

Uključene su i nove stavke Snap Groups i Snap Layouts radi poboljšanja multitaskinga na različitim veličinama ekrana. 

Microsoft je  takođe preuredio stavku Postavke sistema. Ova verzija pregleda uključuje promjene koje olakšavaju navigaciju i pronalaženje postavke koja vam je potrebna. 

Takođe, naznačeno je da je unapređeno osvježavanje sistema Office.

Ako ste zainteresovani za testiranje, moraćete se prijaviti u program Windows Insiders, a zatim preći na Postavke>Ažuriranje i sigurnost>Program Windows Insider na uređaju sa Windows-om 10 da biste omogućili Dev Channel.