WhatsApp sprečava snimanje skrinšotova fotografija i videa

WhatsApp će od sada sprečavati korisnike da pomoću skrinšota sačuvaju kratkotrajni sadržaj na svom telefonu.

WhatsApp je među najpopularnijim chat aplikacijama na svijetu, ali i neki korisnici ne bi voljeli da sadržaj koji ima ograničen rok prikazivanja bude snimljen i eventualno podijeljen nekom drugom.

Skrinšot alatom do sada je svako lako mogao sa snimi i sačuva bilo šta što mu se pošalje, ali WhatsApp je odlučio da to od sada spriječi.

Sajt WABetaInfo objavio je da WhatsApp radi na tome da softverski spriječi mogućnost skrinšota videa ili fotografija. Funkcionisaće tako što će korisnicima koji pokušaju da skrinšotuju sadržaj čije je vrijeme trajanja ograničeno, dobiti obavještenje da je opcija blokirana.

Međutim, i dalje sve što vam se prikaže ili pošalje možete fotografisati drugim telefonom ili fotoaparatom. Takođe, WhatsApp neće blokirati skrinšot prepiske u kojoj nema multimedijalnih fajlova.

Zanimljivo je da pošiljalac sadržaja neće biti obaviješten da je druga strana pokušala da napravi skrinšot. Još se ne zna kada će WhatsApp ugraditi novu opciju i omogućiti je svim korisnicima, ali je poznato da će biti prilagođena i iOS-u i Androidu.

Tokom prošlog mjeseca WhatsApp je najavio da će uskoro dobiti opciju undo, kao i alate za poboljšanu razmjenu biznis poruka. Od nedavno korisnici ove aplikacije mogu sami da kreiraju personalizovane stikere i avatare.