WhatsApp dobio novu važnu funkciju

U WhatsApp-u su odlučili da izađu u susret zahtjevima korisnika i uvedu najtraženiju funkciju.

Slično je bilo sa opcijom korištenja istog naloga na jednom telefonu i više drugih uređaja, koju je WhatsApp omogućio 2021. godine.

Šta znači nova funkcija? Sa najnovijim apdejtom, sada možete da koristite isti WhatsApp nalog na najviše pet telefona. Naloge na svakom dodatnom telefonu povezujete po istom principu na koji povezujete WhatsApp sa web pregledačima, desktop računarima ili tabletima.

Prema izvještaju GSMArena-e, svaki telefon će se sada povezivati nezavisno sa WhatsApp-om, obezbjeđujući end-to-end enkripciju za sve poruke, medije i pozive. Takođe, ako vaš primarni telefon ostane neaktivan duže vrijeme, bićete automatski odjavljeni sa svih pratećih uređaja, što predstavlja dodatnu bezbjednosnu mjeru.

Ovo ažuriranje već je počelo da stiže korisnicima širom svijeta, a uvođenje će se završiti “u narednim nedjeljama”, navodi se u izvještaju.

WhatsApp, takođe, sada omogućava pristupačniji način povezivanja sa pratećim uređajima. Korisnici će moći da unesu svoj telefonski broj na WhatsApp Webu i prime jednokratni kod, koji mogu koristiti na svom telefonu za povezivanje uređaja, umjesto da moraju da skeniraju QR kod. Iako se ovo trenutno pojavljuje samo na WhatsApp Webu, obećano je da će biti dostupno i na “više dodatnih uređaja u budućnosti”.