WhatsApp dobio nove korisne alate

Kompanija Meta nastavlja da unapređuje alate mreža u svom vlasništvu, među kojima je i WhatsApp, koji sada dobija dvije nove funkcije.

To je potvrdio Mark Zuckerberg, izvršni direktor Meta-e. On je najavio ažuriranje za grupe na popularnoj mreži za razmjenu poruka, koje će administratorima omogućiti da kontrolišu ko ulazi u postojeću grupu, ali i koje će korisnicima pomoći da otkriju grupe u kojima su njihovi prijatelji.

Iz kompanije poručuju da je cilj davanje veće privatnosti korisnicima unutar grupe, ali i većih “ovlaštenja” administratorima, koji mogu birati koga će pustiti unutra.

Dakle, administrator će sada moći pristupiti svim zahtjevima za ulazak u grupu na jednom mjestu, te klikom na “x” odbiti ili klikom na kvačicu prihvatiti ulazak korisnika u grupu.

Što se tiče nove mogućnosti praćenja da li neke grupe dijelimo sa prijateljima, ona funkcionište na način da možemo pretraživati ime kontakta, nakon čega se prikazuju zajedničke grupe. Jedna od prednosti ove opcije je da možemo lakše pronaći grupu čiji smo naziv zaboravili, ali znamo da je dijelimo sa nekim prijateljem.

“Prošle godine smo uveli zajednice (communities) kako bismo pomogli ljudima da izvuku maksimum iz svojih grupa na WhatsApp-u. Danas smo uzbuđeni što možemo da uvedemo nekoliko novina kako bismo administratorima olakšali upravljanje grupama”, navode iz Meta-e. Nove funkcije korisnicima će biti dostupne u narednim sedmicama.