WhatsApp unaprijedio prikaz na tabletima

WhatsApp je objavio unaprijeđenu verziju svoje aplikacije za tablete sa Android operativnim sistemom koja koristi dva panela kako bi se iskoristio veći ekran.

WhatsApp za tablete konačno dobija dva odvojena panela.

Ova nova funkcija je bila dostupna samo u beta verziji aplikacije, i prolazi proces testiranja prije nego što postane javno dostupna. Moguće je da će ovo trajati i nekoliko mjeseci.

Dva panela imaju mnogo više smisla na tabletima nego jednostavno proširenje interfejsa telefona.

Ovaj unaprijeđeni interfejs uključuje listu korisnika sa kojima se dopisujete na lijevoj strani, što olakšava prebacivanje između konverzacija, dok su razgovori i konverzacije na desnoj strani za lakšu navigaciju.

Novi podijeljeni prikaz je dostupan i tokom poziva ili pregledanja kartice statusa.

Ovo unapređenje je dobrodošlo i mnogi očekuju da će biti dostupno i drugim WhatsApp korisnicima koji koriste tablet u kombinaciji sa telefonom, jer slična opcija postoji na drugim aplikacijama.

Izvještaj Digital 2023 Global Overview pokazao je da je WhatsApp najpopularnija društvena mreža.

WhatsApp ima više od dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno i treća je aplikacija po broju preuzimanja u prošloj godini, a ispitanici koji su obuhvaćeni ovim istraživanjem izjasnili su se da im je ona najomiljenija.

I pored toga što Instagram i Facebook imaju više mjesečno aktivnih korisnika od popularne aplikacije za razmjenu poruka, blizu 16 odsto korisnika društvenih mreža obuhvaćenih istraživanjem, starosne dobi između 16 i 64 godine, navelo je da je WhatsApp za njih broj jedan.