WhatsApp će uskoro dobiti opciju “undo”

WhatsApp uvodi mogućnost vraćanja izbrisane poruke, ali samo ako smo je izbrisali „za sebe“.

Naime, popularni servis uskoro će opciju „undo“ dobiti za iOS, što se smatra pozitivnim potezom. Kako navodi WABetaInfo, funkcija je primijećena u beta verziji aplikacije za iOS 22.18.0.70.

Dakle, ovako stvari stoje. Kada slučajno obrišete neku poruku korištenjem opcije “izbriši za mene”, pojavljuje se snackbar – obavještenje da je poruka izbrisana. U tom slučaju, moguće ju je vratiti dodirom na “poništi”.

WABetaInfo poručuje da je to zapravo najbolji način za provjeru da li nam je ta mogućnost dostupna. Dakle, potrebno je da obrišete poruku i provjerite da li vam je ponuđena mogućnost vraćanja.

Važno je napomenuti da, ako snackbar nestane i ne dodirnete brzo opciju „undo“, poruka neće moći biti vraćena. Pored toga, ta opcija se ne prikazuje kod poruka izbrisanih „za sve“. Dakle, ovu mogućnost možete dobiti ažuriranjem WhatsApp-a na beta verziju 22.18.0.70 dostupnu na TestFlight-u.

Pošto je poznato da WhatsApp nove funkcije objavljuje u beta testerima iz dana u dan, moguće je da neki neće odmah dobiti ovu opciju. To nije razlog za očajanje. Sigurno će je donijeti neko naredno ažuriranje.