WhatsApp će korisnicima omogućiti da sami kreiraju stikere

Popularna chat aplikacija razvija novitet koji će se svidjeti kreativnijim korisnicima WhatsApp-a.

Portal WABetaInfo objavio da će WhatsApp korisnicima omogućiti da sami kreiraju stikere. U okviru opcije moći će i sebe (preko fotografije) pretvoriti u stiker i takve autorske stikere koristiti u porukama.

U beta verziji su već dostupne neke od najnovijih funkcija u WhatsApp-u, pa je ova sa stikerima otkrivena u beta verziji 2.22.21.3 na Androidu. Mnogo njih je fazi izrade i testiranja i neće moći biti korištene bar još neko vrijeme, a nisu dostupne ni svim beta testerima.

WABetaInfo napravio je i objavio i par snimaka ekrana preko kojih se može vidjeti kako izgledaju pomenuti stikeri i način njihovog stvaranja.

Kada napravite osnovni avatar možete mijenjati njegove emocije i poze. Avatar možete slati unutar četa ili grupnih razgovora, a može vam poslužiti i kao profilna slika na WhatsApp-u.

U meniju će biti dodat novi odjeljak za avatar stiker na mjestu gdje birate opcije za slanje emotikona, običnih stikera ili GIF-ova. Biće dostupan pravi mali editor pomoću kojeg ćete prilagođavati avatar i animirati ga na razne načine.

Očekuje se da će korisnici dobiti hrpu opcija prilagođavanja kako bi WhatsApp avatar izgledao gotovo identično njima, u animiranom obliku.

Tokom prošlog mjeseca WhatsApp je najavio da će uskoro dobiti opciju undo, kao i alate za poboljšanu razmjenu biznis poruka.