Vizuelni identitet ove video igre potpisuje – vještačka inteligencija

Vještačka inteligencija kreirala je vizuelni stil igre Shoon.

Iako je moć vještačke inteligencije iz dana u dan sve snažnija, ova informacija iznenadila je ljubitelje ove vrste zabave. Naime, kako prenosi PCMag, video igru je razvio programer po imenu Nao_u, i to za samo tri dana. Dakle, u pitanju je sasvim jednostavna igra, a najzanimljiviji dio vezan za nju je to što joj je vizuelni identitet dala AI.

Oni kojima sve ovo zvuči zabavno mogu da je isprobaju direktno sa svog internet pretraživača. Kako PCMag dodaje, radi se o “bullet hell” 2D pucačkoj igri, sa horizontalnim pomjeranjem, sličnoj Nintendo klasicima kao što su Darius ili R-Type.

Umjesto da angažuje umjetnika za kreiranje svemirskih brodova i vozila u Shoon-u, programer Nao_u je „angažovao“ AI program pod nazivom Midjourney.

Program funkcioniše slično kao DALL-E 2 iz OpenAI instituta – kreira slike na osnovu upisanog teksta. Dakle, nakon što upišete riječi kojima opisujete šta želite da Midjourney naslika, program stvara prikaz koji često može biti nevjerovatno dobra i vjerodostojna ilustracija.

“Pitanje je sreće da li ćete dobiti materijal koji želite, ali ako ste dobri u tome, AI će stvoriti neiscrpnu količinu varijacija”, naveo je Nao_u na Twitter-u. Naravno, to što AI stvori još uvijek nije najbolja moguća verzija, ali je svakako sjajan korak ka tome. Isprobajte igru, možda vam se i dopadne.