Vivo patentirao fleksibilni telefon sa preklopnim ekranom

Po svemu sudeći, u bliskoj budućnosti tržište će preplaviti telefoni sa savitljivim ekranima. A Vivo je najavio fleksibilni telefon sa preklopnim ekranom.

U posljednjih godinu dana ubrzano dobijamo informacije o novim patentiranim modelima smart telefona sa inovativnim dizajnom ekrana. Bilo da je riječ o uređajima koji se odmotavaju, ekranima koji se proširuju, ili cik-cak varijantama – još uvijek nestrpljivo čekamo da vidimo koji će od njih istinski zaživjeti u upotrebi među korisnicima.

Vivo patentirao fleksibilni telefon sa preklopnim ekranom

Kompanijama koje eksperimentišu sa novim mogućnostima pridružuje se i Vivo. Dizajn njihovog telefona, koji je nedavno pojavio na listi CNIPA, omogućava da se ekran otvara prema spolja, dok se displej može proširiti i na poleđinu uređaja. Na skicama se vidi tek nekoliko osnovnih detalja, a najveći utisak ostavlja pet stražnjih kamera u X formaciji, pored kojih će se nalaziti LED blic.

Nije jasno da li će Vivo uopšte pristupiti proizvodnji ovog modela telefona ili je riječ tek o pripremi za utrku na vrlo konkurentnom tržištu novih tehnologija koje se polako ali sigurno razvija u smjeru savitljivih ekrana.