Vivo donosi 200 W punjenje

Trka u poboljšanju brzina punjenja je ušla u novu fazu, jer je Vivo prebacio u viši stepen i zadao zadatak konkurenciji.

Predstavljanjem nove tehnologije brzog punjenja od čak 200 W, kompanija Vivo je postala prva u svijetu koja je dostigla ovaj nivo brzine punjenja.

Sa ovom tehnologijom gotovo da se eliminiše ona dilema da li ostaviti telefon na punjenju preko noći, jer nova brzina punjenja omogućava da se baterija napuni od nule do 100% za 10 minuta.

Ultra-brzo punjenje od 200 W na tržište dolazi zahvaljujući iQOO 10 Pro pametnom gejming telefonu, predstavljenom za azijsko-pacifičko tržište.

Nova tehnologija implementira poboljšanja koja uključuju 10 glavnih inovacija. Među njima su ultra tanka baterija, novi elektrolit baterije, čip za trosmjerno punjenje pumpe, novi separator baterija i nova šema slaganja.

Tu su i zaštitni elementi sa primjenom novog toplotno provodljivog gela, novo zaštitno kolo, kao i algoritam praćenja stanja baterije, koji rade zajedno kako bi garantovali nivo kapaciteta od preko 80%, čak i nakon 1.600 ciklusa punjenja.

Sve navedeno je upareno sa novim minijaturnim punjačem i kablom za punjenje dužine 1,5 metara, omogućavajući da iQOO 10 Pro da nadmaši čak i rigorozne standarde performansi baterija u automobilskoj industriji.

Model Vivo iQOO 10 Pro, koji će prvi donijeti novu tehnologiju punjenja, biće prije svega gejming telefon koji će igračima donijeti visok ugođaj igranja.