Viber Kanali: Najbolje mjesto za praćenje influensera, vijesti, hobija…

Viber više nije društvena mreža koja služi samo za dopisivanje. Sada ima i novu opciju – Kanali, koja omogućava i pretraživanje različitih sadržaja, praćenje vijesti, influensera…

Pristupanje Kanalima potpuno je jednostavno. Potrebno je samo da u prozorčić za pretragu upišete ključnu riječ vezanu za temu o kojoj želite da se informišete i biće vam ponuđena lista kanala koji imaju veze sa tom temom.

Iako možda u prvi mah ne zvuči toliko značajno, opcija Kanali to definitivno jeste. Zahvaljujući njoj sada putem Viber-a možete naručivati hranu, taxi, vršiti mobilno plaćanje…

“Kanali su naš sljedeći korak u uvođenju inovacija na platformi aplikacije za razmjenu poruka – čime pružamo dragocjeno, jedinstveno i efikasno korisničko iskustvo. Viber-ovi Kanali brzo postaju omiljeno mjesto na kome naši korisnici mogu pronaći informacije koje potiču od uzbudljivih kreatora sadržaja iz cijelog svijeta”, kazao je Atanas Raykov, viši direktor za razvoj vodećih globalnih tržišta aplikacije Rakuten Viber.

Jedna od novina je i mogućnost komentarisanja sadržaja u Kanalima, što korisnicima daje dodatni osjećaj povezanosti i društvenog djelovanja.
Pošto je Viber potpisao Kodeks Evropske unije o sprečavanju govora mržnje, korisnici ne moraju da brinu da će u komentarima Kanala biti uznemirujućih sadržaja.