Veliki redizajn aplikacije 1Password donosi desktop funkcije na mobilne uređaje

Nakon što je prošlo nekoliko mjeseci podešavanja i testiranja, glavna ažuriranja za 1Password su dostupna na telefonskim aplikacijama.

Jedan od popularnijih menadžera za lozinke razvijen od strane kompanije AgileBits, prilagodio je svoju mobilnu verziju potrebama korisnika.

Kompanija je objavila 1Password 8 za Android i iOS, a mnoge funkcije desktop verzije prenijete su na mobilnu verziju. Za početak, tu je novi početni ekran koji omogućava brži, prilagođeni pristup često korišćenim lozinkama. Tu je i nova traka za navigaciju koja vam pomaže da pronađete informacije na svakom nalogu koji koristite.

Ažurirana 1Password je takođe bolja u suočavanju sa erom kada su povrede podataka previše česte. Kontrolna tabla Watchtover-a je stigla do mobilnih uređaja, pružajući upozorenja kada je vaše prijavljivanje ugroženo.

Alat vam takođe pomaže da nasumično generišete odgovore na bezbjednosna pitanja, pa čak i podstiče vas da ojačate prijavljivanje generisanjem ukupnog bezbјednosnog rezultata. Naprednije lozinke, dvofaktorska autentifikacija i druge promјene mogu povećati vašu nivo sigurnosti.

Svi ovi dodaci koje donosi 1Password vas neće nužno ubijediti da odustanete od LastPass-a i sličnih menadžera lozinki koji slove za najbolje, i pređete na 1Password. Međutim, oni bi mogli biti dobar podsticaj za isprobavanje 1Password ukoliko samo  rutinski tražite lozinke ili želite širu sliku svoje digitalne bezbjednosti.