Vantum gejming fotelja je ostvarenje sna svakog gejmera

Herman Miller, američki proizvođač kancelarijskog namještaja, u saradnji sa kompanijom Logtech G proizveo je stolicu u potpunosti prilagođenu potrebama gejmera.

Vantum Gaming Chair donosi potpuno novi dizajn, imajući na umu ergonomiju igranja. Njen zadatak je da igračima ponudi optimalnu količinu podrške tokom svih faza igre, bilo da su usred intenzivnog takmičenja ili prave pauzu između sesija.

Ona to postiže kombinacijom više različitih mogućnosti. Za podršku tokom igre stolica Vantum koristi prilagođenu podlogu za sjedište i PostureFit podesivu podršku za donji dio leđa, koja igrače stavlja u položaj aktivnog igranja, omogućavajući im bolji fokus i brže reakcije.

Takođe, stolica ima podesivi naslon za glavu, kao i podršku za grudni koš, s ciljem ublažavanja pritiska i pružanja odgovarajuće podrške gornjem dijelu tijela kada je vrijeme za pauzu i predah.

Jon Campbell, generalni direktor igara u Herman Miller-u, naglasio je da su njihovi timovi tokom istraživanja došli do zaključka da igrači zahtijevaju svestranost.

“Aktivno držanje je ključno za igranje, ali je za moderne igrače jednako važna i podrška u trenucima opuštanja, jer oni ne samo da igraju igrice već i gledaju streamove i filmove, razgovaraju s prijateljima, učestvuju u virtuelnim događajima ili jednostavno trebaju trenutak za ‘oporavak’ nakon stresnog meča”, kazao je on.

Pored ovih sjajnih karakteristika, fotelja Vantum, koja dolazi u crnoj, crnoj-bijeloj i crveno-crnoj boji, pažnju privlači i cijenom. Naime, ona košta 995 dolara, što je znatno niža cijena od stolice Embody Gaming Chair, takođe kompanije Herman Miller, za koju kupci moraju izdvojiti 1.795 dolara.