Valve radi na ručnoj Steam konzoli

Tokom posljednjih nekoliko godina, Valve je radio na Steam Cloud Gamingu, omogućavajući korisnicima da povežu svoje biblioteke sa uslugama poput GeForce Now.

Njihove ambicije tu možda neće završiti, jer dokazi pokazuju na novi ručni uređaj za streamovanje koji je trenutno poznat kao SteamPal.

Pavel Djundik, kreator SteamDB-a, je prije nekoliko dana upravo na to skrenuo pažnju. Nakon određenog kodiranja podataka, pronađeni su nizovi kodova koji se odnose na SteamPal, SteamPal igre i Neptun, što je kodno ime za kontroler na kojem Valve takođe radi. Bilo je i referenci na NeptuneGamesCollection i zasebni niz za Igre optimizovane uređajima.

Čini se da ovo aludira na ručni uređaj za streaming sa vlastitim namjenskim kontrolerom koji će se koristiti za streaming Steam igara. Ne podržavaju sve igre na Steam-u gamepad/kontrolere, pa se tu pojavljuje popis optimizovanih uređaja.

Valve je izbacio Controller i njegov streaming uređaj Steam Link u korist pristupa usmjerenog na pametne telefone. Čini se da Valve nije završio sa idejama za isporuku Steam igara u jednostavnijem formatu u obliku konzole.