Ulična umjetnost na Instagram profilu @biafrainc

Biafra Inc, anonimni ulični umjetnik iz Mineapolisa, sprejevima, naljepnicama i posterima stvara nevjerovatna djela, što se može vidjeti na njegovom Instagram profilu @biafrainc.

Za svoj rad ranije je kazao da je on često “vizuelno prepričavanje priča koje su dio njegovog života”.

U ranoj mladosti nije ni razmišljao o tome da postane umjetnik, nego je maštao da bude učitelj. Ipak, jedan sasvim običan događaj iz 2003. godine promijenio je njegov život. Naime, tada je odlučio da sam ukrasi svoj skejtbord.

Sječenje šablona mu se toliko dopalo da je time postao opsjednut, te ih je ubrzo bilo svuda. Tada se zainteresovao i za grafite i sito štampu. Odlučio je da studira umjetnost i sada je među onim srećnicima koji žive od posla za koji su se školovali, koji vole i koji ih ispunjava.

Ulična umjetnost na Instagram profilu @biafrainc

U svojim radovima koristi likove iz stripova, jer smatra da se svaki od njih povezuje sa nekom od generacija, a nerijetko su tu i društveno-političke teme. Murali su samo produžetak njegove likovne umjetnosti, jer on može naslikati baš sve što poželi, u svim formatima.

Njegov Instagram profil @biafrainc je inspirativan prikaz njegovog rada u raznim urbanim sredinama širom Sjeverne Amerike. Posjetite i njegovu web stranicu Biafra Inc. i uživajte u ljepoti ulične umjetnosti.

Ulična umjetnost na Instagram profilu @biafrainc