U pripremi Baby Shark film

Na radost najmlađe publike, Baby Shark dugometražni film na velika platna stići će 2023. godine, a snimiće ga Paramount.

Iako ljudima koji nemaju malu djecu ili čija djeca ne gledaju ovakve sadržaje zvuči potpuno nevjerovatno da je pjesmica sa tekstom “Baby Shark doo doo doo doo doo doo” postavila rekord sa 10 milijardi pregleda na YouTube-u, novi potencijal ovog hita prepoznao je poznati američki filmski studio.

Kako navodi Engadget, film će producirati Nickelodeon Animation i južnokorejska kompanija Pinkfong, koja je i tvorac pjesme, a još nije poznato kakav bi mogao biti scenarij.

Po junacima ovog ostvarenja već je snimljen film – Baby Shark’s Space Adventure. Čak je prikazivan i u kinima, pošto je imao ograničenu projekciju. Ipak, trajao je samo sat i pet minuta, dok se sada očekuje pravi dugometražni film.

Po ovoj „zaraznoj“ pjesmici snimljena je i TV serija pod nazivom Baby Shark’s Big Show, koja je debitovala na Nickelodeon-u u decembru 2020.

Od zanimljivosti vezanih za dječji hit koji znaju da pjevuše i tinejdžeri, ali i odrasli, izdvaja se i taj što je upravo u decembru 2020. godine postao najgledaniji videozapis na YouTube– u. Tada je imao nešto više od 7,04 milijardi pregleda.

Video za pjesmu koju je otpjevala mlada južnokorejska glumica Hope Segoine nastao je 2016. godine, a na sam vrh popularnosti vinuo ga je viralni plesni izazov.