U Instagram stižu noviteti – direktne poruke, pregled pjesama, ankete…

Društvene mreže u posljednje vrijeme dobijaju brojne nove opcije, a time se sada može pohvaliti i Instagram.

Na radost brojnih korisnika, Instagram postaje bogatiji za čitavu grupu funkcija, među kojima je slanje direktnih poruka (DM) sa feed-a u DM određene osobe, bez ulaska u inbox.

To će korisnicima olakšati i uštedjeti vrijeme jer će se, nakon što pritisnu taster sa znakom strelice, ispod određene objave otvoriti poseban prozorčić autora objave, u kojem će moći napisati poruku i poslati je.

Nova je i funkcija pregleda pjesama, koja nudi kratke isječke numera od 30 sekundi. Ona je rezultat integracije sa Apple-ovim i Amazon-ovim servisima za streaming muzike, a imaće i Spotify podršku.

Tu je i nova opcija brzog dijeljenja. Korisnici joj mogu pristupiti iz glavnog feed-a, dugim pritiskom na taster za dijeljenje, čime se pruža mogućnost dijeljenja određene objave sa četiri prijatelja. Takođe, novina je i mogućnost sprovođenja anketa u grupnim razgovorima.

Kompanija Meta pobrinula se da jedna od funkcija bude „prepisana“ od Messenger-a, a to je pregled aktivnih pratilaca, koji se nalaze na listi iznad chat-ova.

Adam Mosseri, šef Instagram-a, izjavio je da je razmjena poruka primarni način na koji se ljudi povezuju na internetu, te da i ova platforma mora to da prihvati i da radi na dodavanju novih korisnih funkcija na tom polju. Sve ove nove opcije već su dostupne brojnim korisnicima popularne društvene mreže.