Twitter uvodi „krug“ za više korisnika

Twitter testira mogućnost pravljenja „krugova“ što se može uporediti sa „bliski prijatelji“ opcijom koja se može sresti kod Facebook-a i Instagram-a.

Prije ili kasnije, svaka društvena mreža, koncipirana kao mjesto na kojem se održavaju virtuelna prijateljstva, suoči se sa problemom koji ljudi u životu prilično rutinski savladavaju. To je činjenica da nisu svi prijatelji isti, neki su samo poznanici, neki kolege, a i među pravim prijateljima postoj oni sa kojim dijelite više ili manje povjerenja.

Twitter je nešto kasnije odlučio da uvaži ovu činjenicu i napravio je funkciju „krug“ koja je u fazi da bude omogućena svim korisnicima.  Kada bude dostupna, tviteraši će moći odabrati do 150 profila, koji će biti u krugu i za koje će emitovati tvitove koje neće vidjeti ostatak tvitera.

Da bi ste vidjeli da li vam se posrećilo i da vam je Twitter omogućio da među prvima isprobate ovu opciju, ažurirajte aplikaciju ili provjerite kroz web pretraživač. U oba slučaja, kada budete pokušali da napišete tvit, kroz veb pretraživač, vidjećete u uglu padajući meni na kome piše Svi. Tu možete da izaberete Twitter krug i da ograničite svoj tvit ili da idete na Uredi i dodate ili uklonite ljude iz svog kruga. Twitter neće obavijestiti korisnike ako ih dodate ili uklonite.

Ono što se objavi u krugu ne može se retvitovati, ali se može skrinšotovati ili downloadovati. I za tvitove u krugu važe pravila koja se odnose na svaki drugi tvit, kad je u pitanju osjetljiv ili uvredljiv sadržaj.