Twitter uvodi edit tweet opciju

Twitter testira edit tweet opciju kako bi korisnici mogli da isprave greške u tvitovima.

Iako nekima ova mogućnost možda zvuči kao „ništa specijalno“, sigurno je mnogo onih kojima su slučajne greške u tvitovima bar jednom zadale glavobolju. Sada više ni oni ne moraju da brinu, jer će imati mogućnost da više puta izmijene tvit u roku od 30 minuta od objavljivanja.

“Izmijenjeni tvitovi pojavljivaće se sa posebnom ikonicom i vremenskom oznakom, kako bi korisnicima bilo ukazano da nije u pitanju originalni tvit“, naveli su iz kompanije.

Twitter tek počinje testiranje ove opcije, nakon 16 godina postojanja mreže. Loša vijest je da ni po završetku testiranja „edit tweet“ opcija neće biti dostupna svima. Tu funkciju moći će da koriste jedino Twitter blue pretplatnici.

Dakle, oni koji smatraju da im je ona neophodna moraće da se pretplate na ovu društvenu mrežu, po cijeni od 5 dolara mjesečno. Nije poznato da li će tako biti samo na početku, ili će zaista biti trajno nedostupna „običnim“ korisnicima.

Potpredsjednik Twitter-a Jay Sullivan kazao je ranije da je ovo jedna od najtraženijih opcija, ali da se nisu usuđivali da je uvedu zbog straha od zloupotreba. Očito su u međuvremenu promijenili mišljenje, a korisnici navode da nema razloga za zabrinutost, jer istu mogućnost nude i druge mreže, i to potpuno besplatno.