Twitter uvodi automatsko blokiranje profila

Twitter u svojoj posljednjoj nadogradnji uvodi automatsko blokiranje profila, a sigurnost u korisničkom pogledu je osnovni razlog ove odluke.

Svi profili koji propagiraju uvrede, prozivaju imena, promovišu govor mržnje ili se na neki drugi način kose sa pravilima ove društvene mreže – biće automatski ugašeni.

Ovaj način rada će označavati profile koji su skloni spamovanju i maltretiranju i u zavisnosti od toga će im ograničavati interakciju sa drugim profilima koji poštuju standarde ove mreže.

Budući da se za ovu mrežu od ranije vezuju obimna kršenja pravila koja se ogledaju u uvredljivom sadržaju, Twitter je uveo društvena mrežai opcije sakrivanja komentara i mogućnost da na vašu objavu mogu odgovoriti samo korisnici koje sami izabrete.

Iz kompanije saopštavaju da njihove tehnike već daju konkretne rezultate, a to su uočili analizirajući internu statistiku kojom je pokazano da su tokom 2019. godine uklonili 50% komentara sa negativnom konotacijom prije nego što su korisnici i pomislili da ih prijave.