Twitter testira opciju kreiranja audio klipova

Twitter je društvena mreža koja se više od drugih drži osnovnih načela na kojima je nastala, a to je da se bazira na jednostavnim objavama.

Tvitovi u pisanoj formi, slici ili videu su osnova Twitter-a, a pokušaji inovacija poput storija, live prenosa i sličnih opcija su ubrzo nestajali iz ponude.

Jedna od stvari koje se čine drugačijim u odnosu na neuspjele, koji su mahom bili pokušaji da se prenese ideja sa drugih društvenih mreža, jesu spejsovi, odnosno pričaonice u kojima se tviteraši okupe radi živog razgovora. Ova novina djeluje kao uspješna, pa Twitter testira mogućnost da se od snimljenih razgovora u spejsu prave audio klipovi. 

Ideja je u testnoj fazi i za sada mali broj organizatora spejsa, redom korisnici sa Apple-ovog iOS ima mogućnost da isproba novu funkciju u kojoj bi kreirali zvučne isječke od sadržaja spejs razgovora. Očekuje se da će uskoro i neki korisnici Android-a moći učestvovati u testiranju.

Snimanje spejsova omogućeno je svima od početka ove godine, a pravljenje isječaka, čija dužina bi bila do 30 sekundi, biće neka vrsta promovisanja onoga o čemu se diskutuje u spejsu, čime se pomaže da se proširi publika. Trenutno, isječke mogu da vide samo korisnici iOS-a.

Ono što se već u startu zamjera Twitter-u jeste da samo domaćinu dozvoljava da pravi isječke, dok drugi servisi to omogućavaju svim korisnicima, čime se širi zajednica i popularnost sadržaja. Budući da Twitter tek testira nove mogućnosti, nije isključeno da će ovu funkciju otvoriti za sve učesnike spejsova.