Twitter sprema novu alatku za korisnike koji žele više obavještenja

Popularna društvena mreža Twitter testira funkciju “Search Subscribe” koja bi korisnicima trebalo da omogući dobijanje više obavještenja o onome što ih zanima.

Kako navodi The Verge, ova alatka korisnicima pruža mogućnost izbora obavještenja o novim tvitovima u zavisnosti od pretrage. Dakle, ona bi trebalo da nam olakša pronalaženje sadržaja koji spada u sferu našeg interesovanja.

„Uz malo truda, možete potražiti samo tvitove koji pominju NBA, ili Celticse, ili Warriorse, ili košarku uopšte, od vaših šest omiljenih košarkaških komentara, i to samo one koji dobiju više od 50 lajkova“, pojašnjava The Verge. Ovu novu opciju prvi je uočio programer Dylan Roussel, o čemu je pisao upravo na Twitter-u. Ukazao je na ikonicu za obavještenja smještenu pored polja za pretragu na toj društvenoj mreži. Funkcioniše tako da pritisak na zvonce otvara obavještenja prema rezultatu pretrage.

Inače, alatka „Search Subscribe“ trenutno je prisutna samo u Twitter Alpha aplikaciji, što znači da možda neće ni zaživjeti. Do sada su korisnici imali mogućnost da biraju da dobijaju obavještenja od određenih korisnika, da selektivno isključe zvuk ili blokiraju stvari prema ključnoj riječi, ali ne i da izaberu određene tvitove umjesto određenih tviteraša.

Stručnjaci upozoravaju da postoji mogućnost da „Search Subscribe“ korisnike „zatrpa“ obavještenjima, ali ističu da bi ispravnim korištenjem ova opcija trebal da donese više koristi nego štete.