Twitter omogućava bezbjednosni režim milionima korisnika

Sigurnosni režim protiv uznemiravanja korisnika na Twitter-u dostupan je na 50% naloga na tržištima gdje je primaran engleski jezik.

Testiranje beta verzije bezbjednosnog rada Twitter-a počelo je u septembru prošle godine, a sada se proširuje i na druge zemlje engleskog govornog područja kako bi stekli više uvida i istražili načine za daljnja poboljšanja. Time će bezbjednosni režim biti pmogućen milionima korisnika.

Bezbjednosni režim je podešavanje koje će automatski blokirati naloge za koje postoji sumnja da koriste govor mržnje. Kada ih algoritam prepozna, tim korisnicima biće na sedam dana onemogućena komunikacija. Ukoliko uvidite da određeni korisnik ipak nije koristio govor mržnje prema vama, možete ručno pregledati blokirane tvitove i naloge i deblokirati ih.

Ideja je da se na ovaj način smanji uznemiravanje na ovoj društvenoj mreži, ali i da se ubrza proces prijavljivanja uvredljivih tvitova i naloga.

Iz kompanije su naveli da su ovim testiranjem utvrdili da je nekim ljudima potrebna pomoć ili žele više pomoći kako bi uklonili neželjene interakcije. Ubuduće, sistemi na ovoj platformi će paziti na moguće štetne ili nepozvane odgovore i pozivati ​​korisnike u beta verziji da uključe bezbjednosni način rada, ako vjeruju da bi na taj način mogli imati koristi. 

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1493669586666930181?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1493669586666930181%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2Ftwitter-safety-mode-beta-expanded-feature-211037149.html