Twitter Circle je dostupan svima

Circle opcija na Twitter-u, koja korisnicima omogućava da neke tvitove zadrže u privatnom krugu, sada je dostupna svima.

Twitter je sada omogućio na globalnom nivou da tvitove može da vidi samo Circle od 150 ljudi koje korisnik sam odabere.

Oni mogu biti dodati ili izbačeni iz ove grupe u bilo kojem trenutku. To znači da korisnici mogu da biraju ko može da vidi njihov sadržaj i da komunicira sa njima, i daje korisnicima mogućnost da određene tvitove zadrže privatnim.

Nakon testiranja u maju kompanija je saopštila da su rezultati „izuzetno pozitivni“ i da će opcija biti dostupna svima na iOS-u, Android-u i Twitter veb adresi.

Kako to izgleda? Tvitovi koji su ograničeni za Circle pojavljuju se sa zelenim znakom ispod njih. Ove poruke mogu da vide samo korisnici u krugu i ne mogu se retvitovati (iako se i dalje mogu napraviti snimci ekrana – screenshot).

Svi odgovori na Circle tvitove su, takođe, privatni, čak i ako je Twitter nalog javan. Saopšteno je da je verzija rezultirala povećanim ukupnim brojem tvitova korisnika i sa više angažmana – kao što su lajkovi i odgovori.

Korisnici su komentarisali da im ova funkcija omogućava da stvore zajednicu i da imaju prostor gdje mogu biti iskreniji u svojim porukama. Funkcija bi, takođe trebalo, da eliminiše potrebu da korisnici imaju sekundarne naloge ili da stalno mijenjaju svoj nalog između javnog i zaštićenog.

Takođe, izražena je zabrinutost da bi Circle mogao da pogorša uznemiravanje na platformi stvaranjem ekskluzivnih zajednica koje bi mogle da izbjegnu prijavljivanje.

Podsjećamo da je Twitter u martu povukao svoju odluku da tajmlajn zasniva na algoritmu, nakon što su dobijene povratne informacije od korisnika. Nije se proslavila ni funkcija Fleets, samo osam mjeseci nakon predstavljanja.

Prošlog mjeseca platforma je predstavila opciju za korisnika da se „ne pomene“ u razgovoru. Potvrđeno je i da Twitter konačno radi na opciji za uređivanje koje će omogućiti korisnicima da mijenjaju tekst objavljenih tvitova.

Istovremeno, kompanija je uvučena u pravnu bitku sa Elonom Maskom, nakon što je milijarder odlučio da odustane od ugovora o preuzimanju kompanije, vrijednog 44 milijarde dolara.