Twitter bi mogao postati više nalik TikTok-u i WeChat-u

Elon Musk planira da transformiše Twitter kako bi privukao još više korisnika.

To je izjavio tokom virtuelnog sastanka sa zaposlenima u Twitter-u. Musk je naveo da bi bilo dobro da Twitter bude „dosadan“ kao TikTok i da postane zamjena za WeChat za područje van Kine.

Kako mediji prenose, na pitanje zaposlenih na koji način planira povećati korisničku bazu Twitter-a i zadržati postojeće korisnike, novi vlasnik te platforme odgovorio je da je potrebno da ponude više korisnog sadržaja i postanu mjesto gdje će se ljudi više informisati, ali i zabavljati. Uporedio je Twitter sa WeChat-om, uz opasku da za tu platformu ne postoji zamjena van granica Kine, te da bi bilo jako dobro da upravo oni ponude zamjenu.

Musk je TikTok-ov algoritam nazvao “dosadnim” na pozitivan način, ističući da vjeruje da bi i Twitter, ukoliko bi više bio nalik TikTok-u, privukao još korisnika. Naglasio je da je platforma koju je kupio mnogo bolja u predstavljanju ozbiljnih informacija korisnicima, te da bi želio da se sve više oslanja na pretplate i plaćanja.

Naglasio je da bi u narednih pet do 10 godina Twitter „trebalo da doprinese jačoj i dugotrajnijoj civilizaciji u kojoj ćemo svi bolje razumjeti stvarnost“. Zaposlenima je poručio da nije protiv toga da neki od njih rade od kuće, ali da je njegov cilj da kompanija bude finansijski disciplinovanija.

Dakle, vlasnik kompanije Tesla, koji je Twitter kupio za 44 milijarde dolara, ima velike poslovne planove koji će popularnoj platformi donijeti brojne novine.