Tvitovi se sada mogu podijeliti kao Instragram story

Ukoliko koristite iOS mobilni uređaj, njegova ažurirana verzija donosi korisne nove opcije za dijeljenje sadržaja sa Twitter-a.

Aplikacija Twitter je ažurirana na iOS pametnim telefonima i sada će se tvitovi daleko jednostavnije moći podijeliti na Instagram story. Dovoljno je iskoristiti postojeću ikonicu za dijeljenje ispod bilo kojeg tvita i s popisa aplikacija odabrati „Instagram stories“.

Prije nego što pokrene aplikaciju Instagram, Twitter će vas pitati za dozvolu. Nakon što se učita, tvit će imati fine zaobljene uglove i vrlo moderan dizajn. Zatim ga možete dodatno urediti po svojim željama – promijeniti mu veličinu i poziciju, te na story dodati i tekst, naljepnice ili muziku.

Vaša priča će bolje izgledati i funkcionisati ukoliko je riječ o tvitu koji sadrži tekst ili sliku. Ako je riječ o videu, tvit će biti prikazan kao statična slika, što mu automatski oduzima „atraktivnost“.

Još jedan nedostatak funkcije dijeljenja na Instagram jeste to što vas klik na karticu koja prikazuje tvit u story-ju ne vodi direktno na taj tvit u aplikaciji Twitter, nego ga je potrebno pronaći na profilu. Negativna strana toga je, dakle, otežana dalja interakcija na Twitter-u.

Iako nedovoljno funkcionalno, direktno dijeljenje na Instagram je veoma praktično, ali još uvijek nema naznaka kada će istu funkciju dobiti i korisnici Android-a.