Tri nova četvorotočkaša u igri Gran Turismo 7

Gran Turismo je u septembru unaprijedio ponudu u garaži svojih automobila i sada su tri nova modela dostupna potpuno besplatno.

Igračima koji vole čuvenu automobilsku igru, sada je dostupan Nissan Silvia (S14) šeste generacije, model iz 1994. godine. Posjeduje Super HICAS sistem za upravljanje zadnjom vučom i točkovima, 16-inčne alu felne i 2.0-litarski SR20 četvorocilindrični motor koji može razviti 216 konjskih snaga.

Porsche Vision Gran Turismo Spyder je druga zvjerka u ponudi. Ovaj speedster na električni pogon predstavljen je nedavno. Ima dva motra koja razvijaju nevjerovatnih 1.000 KS sa obrtnim momentom od 1.090 Nm.

Spyder je sportski jednosjed sa aktivnim aerodinamičkim elementima i šasijom izrađenom od karbona.
Treća opcija je Volkswagen ID.R iz 2019. godine. Vozač Romain Dumas sa ovim električnim automobilom je postavio rekord staze Pikes Peaks, koju je prešao za 7 minuta i 57 sekindu.

Za krug na Nurburgringu trebalo mu je 6 minuta i 5 sekundu, a kroz brzu stazu na Goodwood festivalu brzine prešao je za manje od 40 sekundi.

Septembarski update u Gran Turismu donosi i dvije nove lokacije. California II i Tokyo II. California II prolazi kroz Nacionalni park Yosemite, a druga se vozi kroz centar glavnog grada Japana prolazeći ulicom Sakurada-dori.

Gran Turismo 7 je jedna od igara koja se najviše iščekivala, a lansirana je na proljeće. Igra je poznata po tome što postavlja standarde u gejmingu kada su u pitanju trke.