Treba vam GPS pratilac za mačke i pse? Evo ga!

Pomoću Tractive GPS-a možete pratiti lokaciju svog ljubimca bilo kad i bilo gdje.

Kompanija Tractive već neko vrijeme pravi GPS uređaje za pse i mačke, a sada su lansirali Tractive GPS Cat LTE Tracker sa „live“ režimom. Ovaj režim rada vlasnicima daje podatke u realnom vremenu koji se osvježavaju svake 2-3 sekunde. Na ovaj način lako i u svakom trenutku možete provjeriti aktivnosti svog ljubimca.

Ovaj GPS uređaj je smješten na fleksibilnoj gumenoj kopči, a može se koristiti za bilo koju debljinu ogrlice. Uređaj je vodootporan, lagan i punjiv. Može se koristiti 2-5 dana, a punjenje traje samo dva sata. Ukupna težina ogrlice sa GPS-om je nešto manje od 30 grama i preporučuje se ljubimcima težim od četiri kilograma.

Tractive GPS Cat LTE Tracker radi sa pratećom aplikacijom koja, pored istorije kretanja mačke, pravi i mapu njenih najposjećenijih ruta i okupljališta tokom cijele godine. Kombinacija tragača i aplikacije otkriva koliko je vremena mačka provela u pokretu ili drijemajući.

Tractive je postavio i Leaderboard tako da možete vidjeti koliko je vaša mačka aktivna u poređenju sa drugim mačkama. Ova funkcija će vam pomoći da identifikujete kada se vaša mačka možda ne osjeća dobro na osnovu promjena u njenim nivoima aktivnosti.

GPS lokator radi u više od 175 zemalja bez ograničenja dometa. Košta 54,99 dolara, uz mjesečnu pretplatu od 9,99 $ za praćenje.