Titulu najbolje aplikacije za iPhone u 2021. je odnijela – jedna za djecu

Apple je odao priznanje za 15 najboljih aplikacija i igara za iPhone i druge uređaje u 2021. godini.

App Store urednički prilikom odabira najboljih, posebnu pažnju je obratio na aplikacije koje su pomogle korisnicima da iskoriste lične strasti, otkriju kreativne mogućnosti, povežu se s novim ljudima i iskustvima i jednostavno se zabave.

Za 2021. godinu, titula “iPhone App of the Year” je dodijeljena developeru igara za djecu – kompaniji Toca Boca, za Toca Life World aplikaciju. Deset godina od svog debitantskog pojavljivanja u App Store-u, Toca Life World majstorski ponavlja umjetnost igre i samoizražavanja za djecu.

iPhone App of the Year: Toca Life World

“iPad App of the Year” odnijela je aplikacija LumaFusion, koja je uređivanje videa učinila bržim, jednostavnijim i prenosivijim za kreatore na svim nivoima.

iPad App of the Year: LumaFusion

Kada su u pitanju računarske aplikacije, za najbolju je izabrana “Craft” iza koje stoji Luki Labs Limited

Mac App of the Year: Craft

“Apple Watch App of the Year” pripao je aplikaciji “Carrot Weather, jer je imao najbolje meteorološke prognoze u klasi ali i duhovit karakter.

Apple Watch App of the Year: Carrot Weather

Kada su u pitanju igre, za “iPhone Game of the Year” je proglašen “League of Legends: Wild Rift”, kompanije Riot Games.

iPhone Game of the Year: “League of Legends: Wild Rift”

Tu je i lista najviše preuzimanih aplikacija (SAD). Za iPhone, listu prvih pet najviše preuzimanih besplatnih aplikacija čine: TikTok; YouTube: Watch, Listen, Stream; Instagram; Snapchat i Facebook.

Listu pet najpopularnijih aplikacija za iPhone, koje imaju pretplatu, čine: Procreate Pocket, HotSchedules, The Wonder Weeks, TouchRetouch i Facetune.

Kompletnu listu nagrađenih pogledajte ovdje.