Tinder uvodi “novčiće”

Tinder će uvesti virtuelnu valutu u aplikaciju, dizajniranu da pomogne korisnicima da provedu više vremena na stranici, a biće dostupna za pravi novac.

“Novčići” će biti način na koji će Tinder ponuditi novac pretplatnicima dopuštajući im da obavljaju ad-hoc ili kao jednokratne kupovine.

Korisnici koji ostanu aktivni i ažurni moći će dobiti kovanice besplatno. Ipak, za njih ćete takođe moći uplatiti pravi novac, a ostvarujete i pogodnosti za Super Likes ili Boosts koje vam pomažu pronaći najbolje moguće prijatelje.

Kompanija radi na modelu freemium koji vam omogućava korištenje aplikacije bez plaćanja. Međutim, korisnici mogu dobiti dodatne opcije putem pretplate (od 10 do 30 dolara mjesečno), kao što su precizniji filteri i mogućnost da se vidi osoba koja je pokazala interes za vaš profil.

Tinder partner Match.com ističe da korisnici imaju veću sklonost plaćanju nego ikad, a ohrabrili su ih mali tržišni testovi provedeni prošlog proljeća. “Valuta će igrati važnu ulogu kako se iskustvo Tindera razvija i postaje sve impresivnije, jer je virtuelna valuta korisna u kontekstu darivanja digitalne robe”, rekao je Gary Swindler, finansijski direktor Tindera.

Ovo je trenutno najpopularnija aplikacija za upoznavanje u SAD.