Tinder povećava bezbjednost korisnika

Na popularnoj društvenoj mreži Tinder korisnici će provjeravati potencijalne partnere kako bi se povećala njihova bezbjednost.

Match Group – kompanija koja je partner Tinder-u, od sada će sarađivati i sa platformom Garbo, koja će provjeravati korisnike kako bi se bolje zaštitile žene i druge marginalizovane grupe na ovoj društvenoj mreži.

Šta to zapravo znači?

Ukoliko koristite ovu mrežu kako biste pronašli partnera za dejt, prije nego što se odlučite za određenu osobu, imaćete pristup podacima koji će vam pomoći da presudite da li zaista želite da je upoznate. Ukoliko je potencijalni partner u prošlosti počinio djelo zlostavljanja ili bilo koju vrstu nasilja, to ćete moći saznati.

Postoje i okolnosti u kojima će Garbo biti spriječen da izvrši provjeru – da to su prije svega slučajevi kada se korisnici služe lažnim imenom. Takođe treba imati u vidu da se oko 80% seksualnih napada nikada ne prijavi, te zvanični podaci o njima ne postoje.

U svakom slučaju, treba pohvaliti inicijativu koja će barem malo zaštititi marginalizovane grupe od potencijalnih opasnosti. Zasad će se, čini se, provjera posebno plaćati. Testiranje ove opcije počinje uskoro, a primjena već krajem godine.