TikTok uvodi novi filter

Trenutno najpopularnija društvena mreža TikTok uvodi novi filter koji će blokirati sadržaj određenoj grupi korisnika.

Platforma oko sebe okuplja publiku raznih uzrasta te se zbog toga dovodi u pitanje šta je sve danas dostupno onima koji se odluče biti aktivni na ovoj društvenoj mreži.

Nakon mnogih kritika da je tinejdžerima omogućeno gledanje sadržaja koji je namijenjen odraslima, TikTok uvodi nove dvije opcije koje dozvoljavaju roditeljima da djeci ograniče dostpunost sadržaja koji nije prikladan njihovom uzrastu.

Jedna se odnosi na zabranu određenih fraza i hashtag-ova, dok se druga bazira na prilagođavanju uzrasta korisnika.

TikTok javlja da će u narednim sedmicama, riječ ili hashtag moći da se stavi na “crnu listu”, što bi značilo da video snimci koji ih sadrže neće biti vidljivi na servisima ForYou i Following. Takođe, snimke je od sada omoguće označiti kao “nisam zainteresovan”, ali bi to značilo da će preskakati i druge video zapise koje je objavio isti korisnik.

Klasifikacija sadržaja u smislu prikladnosti za mlađe korisnike biće omogućena uvođenjem starosnog ograničenja. Mlađima od 18 godina, TikTok će blokirati objavu ukoliko bude utvrđeno da sadržaj objave nije prikladan i sadrži elemente koji su delikatni i bizarni za mlađe korisnike.

Iz platforme su najavili da će sistem blokiranja biti u funkciji kroz narednih nekoliko mjeseci, dok se od novih korisnika traži da napišu godinu rođenja i moraju imati najmanje 13 godina.