TikTok uvodi lakši način za dodavanje GIF-ova

TikTok planira svojim korisnicima omogućiti novi način da njihovi videi budu drugačiji i da se izdvoje iz miliona sličnih.

Taj novi način je korištenje sličica u GIF formatu koji će se moći povlačiti iz TikTok biblioteke. To znači da će brojne scene iz popularne kulture, poput dijelova emisija, filmova ili serija, te „običnih“ mimova, moći lako biti ubačene u snimke koje prave autori.

To sad nije neka posebna novost u smislu da su tiktokeri mogli umetati GIF-ove sa platforme Giphy, ali će to sada uz integraciju GIF biblioteke u TikTok biti daleko lakše.

Do sada su Giphy GIF-ovi bili dostupni kao naljepnice i preko efekta zelenog ekrana. Kada se pojavi, TikTok biblioteka će takođe uključivati Giphy klipove, koji su u suštini GIF-ovi sa zvukom. Inicijalna kolekcija će sadržati reakcione klipove, citate, poznata lica i druge sadržaje.

Testiranje ove opcije je već počelo i na Android i na iOS operativnim sistemima. Platforma planira da proširi alat na što više ljudi u narednim sedmicama, kada se kroz testno korištenje pokaže koliko je opcija uspješna.

Kada funkcija bude dostupna, moći ćete da joj pristupite dodirom na ikonu nove biblioteke na bočnoj traci. Nakon što pronađete nešto što želite da dodate svom videu, možete ga skratiti na određenu dužinu, a zatim nastaviti da pravite svoj TikTok sa stranice za snimanje.