TikTok uveo “dislike” za komentare 

Ako vam se neki komentar na TikTok-u ne dopada, sada to možete i da pokažete.

Ova popularna društvena mreža pružila je tu opciju, ali za sada ograničenu samo na komentare, ne i na video snimke.

TikTok je svojim korisnicima ponudio mogućnost da reaguju na komentare koje smatraju neumjesnim ili uvredljivim. Nažalost, takvih je mnogo na svim društvenim mrežama, a mana opcije “dislike” na TikTok- u je što korisnici neće moći da vide koliko puta je neki komentar negativno ocijenjen. Dakle, moći će da “dislajkuju”, ali neće znati koliko ljudi je to isto učinilo.

Iz kompanije navode da će se potruditi da spriječe svaki pokušaj zloupotrebe ove opcije, mada nije precizirano kako to misle učiniti, niti šta se pod tom zloupotrebom podrazumijeva.

“Dislike” na ovoj mreži izgleda identično kao i na drugim mrežama. Dakle, radi se o obrnutom palcu, koji kad jednom pritisnete pokazuje da vam se nešto ne sviđa, dok pri novom dodiru “dislike”poništavate.

TikTok u posljednje vrijeme uvode brojne novine. Podsjećamo, ovog mjeseca lansirao je novu aplikaciju koja je gotovo identična mreži BeReal.

Zanimljivo je i da ova kompanija testira nove mogućnosti na svom feed-u, kako bi povećala mogućnosti vezane za lokalno pretraživanje i šoping. Cilj je, naravno, pratiti korak s vremenom i zadovoljiti potrebe trenutnih korisnika, ali i da privući nove.