TikTok testira starosno ograničenje za sadržaj

TikTok počinje testirati načine za starosno ograničenje nekih vrsta sadržaja u svojoj aplikaciji usljed nastojanja da poboljša bezbjednosne funkcije za tinejdžere.

Ova izmjena je u ranoj fazi, ali iz kompanije kažu da je cilj zaštititi mlađe korisnike od sadržaja za odrasle ili drugih potencijalno neprikladnih video zapisa.

TikTok, dugo poznat po svom preciznom algoritmu za preporuke, radi na funkcijama koje bi mogle da klasifikuju sadržaj na osnovu „zrelosti sadržaja i tematskih zona komfora“. Na taj način će biti ograničen za tinejdžere, dok će i  roditelji takođe moći da kontrolišu ove preferencije putem TikTok-ove „Porodice“. 

Istovremeno se radi i na funkciji za kreatore koja bi im omogućila da naznače da li su njihovi video zapisi namijenjeni odraslim ili mlađim korisnicima. Ovo bi moglo biti od pomoći da se dodatno informišu o preporukama ove platforme, a kako bi se osiguralo da zreliji sadržaj ostane izvan feed-ova mlađih korisnika.

Iako TikTok sada provodi mali test starosnih ograničenja, moglo bi proći još neko vrijeme prije nego što funkcije postanu široko dostupne.