TikTok testira „dislike“ opciju za komentare

Za društvene mreže nije popularna opcija da korisnicima omoguće negativne reakcije, pa se obično zadržavaju na pozitivnim. TikTok ipak testira dugme „dislike“, koje će za početak biti korišteno u određenim okolnostima.

Korisnici TikTok će moći da obilježe komentare za koje smatraju da su nevažni ili neprikladni, a ova funkcija je dizajnirana da pomogne članovima da održe kontrolu nad svojim interakcijama.

Dugme će biti privatna funkcija i vidjeće ga samo osoba koja je registrovala nesviđanje. Sve ovo je u fazi najave, a iz TikTok-a su dodali da će odrediti da li će ova funkcija biti predstavljena svim korisnicima „u narednim sedmicama“.

Ono što oni žele jeste da ovo bude povratna informacija koja će pomoći da odjeljak za komentare bude dosljedno relevantan i mjesto za istinski angažman. Eksperimentišu i sa podsjetnicima koji usmjeravaju kreatore sa visokim procentom negativnih komentara na funkcije filtriranja komentara i grupnog blokiranja i brisanja.

Iz kompanije su prošle godine saopštili da su poboljšali filtriranje sadržaja koji krši standarde zajednice – uključujući uklanjanje više klipova koji promovišu maltretiranje, nasilni ekstremizam i opasne radnje prije nego što ih bilo ko pogleda.

Kreatori već mogu da odluče kome će dozvoliti da komentariše njihove klipove – svima, nikome ili samo prijateljima koje prate. Takođe mogu da filtriraju komentare za ručni pregled ili da blokiraju komentare koji uključuju izabrane ključne riječi.